CALENDARUL TÂRGURILOR APICOLE 2017: cele mai importante evenimente din apicultura românească

FreshNews


Calendarul cu târguri apicole 2017 este cel mai util instrument pe care, an de an, îl pune la dispoziția crescătorilor de albine pentru a-i ajuta să se pregătească din timp și să participe la cele mai importante evenimente din apicultură. Târgurile apicole sunt una dintre soluțiile la care apelează tot mai mulți stupari pentru a-și valorifica producția de miere, fiind locul unde cumpărătorii pot lua contact direct cu cei care sunt, cu adevărat, producători de miere adevărată, autentică, fără tot felul de adausuri!
Primele târguri apicole din 2017 sunt anunțate să aibă loc până la ieșirea din iarnă. Astfel, până la acest moment, este anunțat să se țină un prim eveniment la Craiova, în județul Dolj, pe 28-29 ianuarie.
Iată calendarul târgurilor apicole din 2017, actualizat periodic cu informații noi:

28-29 ianuarie – Târgul Apicol Craiova 2017

Primul târg din 2017 este, așa cum a fost și în anii trecuți, cel de la Craiova – ajuns deja la cea de-a IV-a ediție. Se ține în zilele de 28 și 29 ianuarie, la Centrul Multifuncțional din localitate. Evenimentul poartă amprenta Stupina Bia.
Pentru mai multe detalii despre Tîrgul Apicol Craiova și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel. 0744.699.789, e-mail: office@biapartner.ro.

3-5 februarie – Târgul Apicol Slobozia 2017

Târgul Apicol Slobozia 2017 este anunțat să aibă loc în perioada 3-5 februarie, pe Stadionul Municipal, Palatul Copiilor bd. Matei Basarab.

Pentru mai multe detalii despre Tîrgul Apicol Slobozia 2017 și rezervări de standuri, aveți datele de contact: tel: 0722 206 827 / 0766 649 371; E-mail: spaa@sloboziail.ro

11-12 februarie – Târgul Apicol Târgu Jiu 2017

Este cel de-al doilea târg anunțat de Stupina Bia pentru anul 2017 și se va ține în zilele de 11 și 12 februarie în Piața Prefecturii în centrul orașului Târgu Jiu. Evenimentul a ajuns și el la cea de-a IV-a ediție.
Pentru mai multe detalii despre Tîrgul Apicol Târgu Jiu și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel. 0744.699.789, e-mail: office@biapartner.ro.

18-19 februarie – Târgul Apicol Târgu Mureș 2017

Ajuns la cea de-a patra ediție, evenimentul de iarnă organizat de Stupina Bia la Târgu Mureș va avea loc în zilele de 18 și 19 februarie, în parcarea Kaufland din zona gării din oraș.
Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Târgu Mureș și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel. 0744.699.789, e-mail: office@biapartner.ro.

24-26 februarie – Târgul Mierii de la Câmpina 2017

Cea de-a XI-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina va avea loc în zilele de 24-26 februarie, potrivit organizatorilor. Târgul se va ține la Casa Tineretului din localitate și, ca și în anii precedenți, va include și o serie de concursuri inedite adresate apicultorilor și celor care iubesc mierea. Târgul Mierii Câmpina este organizat de Asociația Apicolă „Valea Prahovei” Câmpina, membră a Federației Asociațiilor Apicole din România ROMAPIS.
Pentru mai multe detalii despre Tîrgul Mierii Câmpina 2017 și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel: 0740.452 870, e-mail: contact@aavph.ro.

25-26 februarie – Târgul Apicol al Țării Făgărașului 2017

Târgul apicol al ”Țării Făgărașului” – ediția a-VIII- a se va desfășura în perioada 25-26 februarie în aceeași ca și anul trecut, locație respectiv Cercul Militar Făgăraș.
Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol al Țării Făgărașului și rezervări de standuri, persoana de contact este Alin Tămaș , tel.0767551121, 0740096064 , e-mailtalinggabriel@gmail.com ,talingabriel@yahoo.com.

25-26 februarie – ARpicultura

ARpicultura este un eveniment organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad și care va avea loc pe 26 și 26 februarie la Expo Arad. ARpicultura s-a născut din necesitatea de a sprijini apicultura, un sector agricol foarte dezvoltat la nivelul regiunii noastre. În cadrul acestui eveniment se vor prezenta unelte, produse și utilaje apicole, hrană și medicamente pentru albine. De asemenea, vor fi prezentate produse apiterapeutice și apicosmetice, dulciuri si sucuri din plante medicinale, uleiuri, produse ecologice și tradiționale, ambalaje, reviste, cărți și cataloage de specialitate.
Ediția de anul trecut a evenimentului a reunit 50 de expozanți, dar și numeroși vizitatori din Arad, Timiș, Bihor, Alba, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Mehedinți, Sibiu, Mureș, Cluj, Bistrița Năsăud, Iași, Argeș, Prahova, Brașov, București și Ungaria.
ARpicultura  include și evenimente conexe: întâlniri de afaceri, prezentări firme, întâlniri ale membrilor asociațiilor profesionale, programe cultural-artistice, concursuri pentru vizitatori, tombole.
Pentru mai multe informații despre ARpicultura 2017 și rezervări de standuri, persoana de contact este Gabriel Leucuța, tel. 0729.969.669, e-mail: arpicultura@ccia-arad.ro

4-5 martie – Târgul pentru un Viitor Sănătos

De câțiva ani, târgul apicol de la Cluj este organizat de grupul Viitor Sănătos. Anul acesta, evenimentul va fi organizat în perioada 4-5 martie, în incinta supermarketului Cora Cluj-Napoca. Târgul se prezintă a fi unul internațional întrucât organizatorii anunță că la secțiunea comercială de utilaje și echipamente se vor reuni expozanti din România, Ungaria, Bulgaria și Polonia. Producătorii de miere și produsele traditionale, inclusiv meșteri populari din zonă și nu numai, vor completa tabloul târgului, mai promit organizatorii.
Pentru mai multe informații despre Târgul pentru un Viitor Sănătos și rezervări de standuri, persoana de contact este dr. Radu Pandrea, tel. 0765.252.585, e-mailinfo@viitorsanatos.ro 

25-26 martie – Târgul Apicol Galați 2017

Ajuns la ediția a VIII-a, evenimentul va avea loc în perioada de 26-27 martie și este organizat de ACA Galați și Complex Agro-Dunărea. La târgul apicol din Galați se adună producători de profil din toată țara și din străinătate.
Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Galați și rezervări de standuri, persoana de contact este George Saizu, tel. 0751.641.157

31 martie – 2 aprilie – Târgul Național al Mierii – Ediția de Primăvară

Cea de-a XVI-a ediție a Târgului Național al Mierii va avea loc în această irmăvară în intervalul 31 martie – 2 aprilie în aceeași locație – platforma apicolă Băneasa, pe Bulevardul Ficusului, nr. 42, sector 1, București. Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România.
Pentru mai multe informații despre Târgul Național al Mierii, accesați site-ul www.aca.org.ro