Mii de vasluieni au semnat initiativa COALITIEI PENTRU FAMILIE

FreshNews

bogdans
Coaliția pentru Familie a lansat un proiect de revizuire a Constituției, pentru definirea „căsătoriei”, drept „uniunea dintre bărbat și femeie”. Practic, noul proiect de lege urmărește revizuirea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” Autorii proiectului consideră că „soți” este un termen vag și deschis interpretărilor și pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, consideră că acesta trebuie înlocuit.
Unul dintre cei implicați in strangerea de semnaturi, facand parte din Comitetul de Initiativă la nivelul judetului Vaslui este prof. de religie Severin Bogdan. Zilele trecute, pe pagina sa de Facebook , indemna cetățenii judetului Vaslui sa semneze tabelele distribuite in județ, prin comitetele de initiativa locale. Mai jos redăm indemnul acestuia catre cetățenii vasluieni, cu drept de vot.
„Lumea de astăzi vrea să excludă Biserica şi credinţa din societate. Dar noi ştim că acolo unde nu este Dumnezeu, nu mai există nici om. Pierderea chipului lui Dumnezeu duce la pierderea chipului omului şi la dezumanizarea lumii. Individualismul și orgoliul libertății egoiste ale societăţii contemporane vrea să împiedice afirmarea acestui chip. Adevărul fiinţei umane este acela de a fi „după chipul şi ase­mă­na­rea” lui Dumne­zeu (Fa­­cerea 1, 26-27). Chipul adevărat al omului este deci asemănare şi urmare a lui Hristos Domnul. Doar aşa putem ajunge să privim chipurile semenilor în adevăr. Familia, „biserica de acasă”, cum a numit-o Sf. Ioan Gură de Aur, este astfel slujire a chipului celui adevărat al omului.
Mobilizaţi de credinţa noastră în Hristos şi de datoria pe care o avem, de a lăsa drept moştenire copiilor noştri o societate a respectului faţă de viaţă şi familie, Coaliţia pentru Familie a demarat o iniţiativă cetăţenească de revizuire a articolului 48 alin. (1) din Constituţie, în sensul următor: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora, şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a sigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
Iniţiativa noastră de revizuire a Constituţiei vine în sprijinul afirmării credinţei noastre, în apărarea temeiurilor creştine ale familiei şi ale societăţii. Chemarea la referendum a poporului este pe deplin întemeiată de gravitatea agresiunii împotriva familiei şi a tradiţiei creştine milenare a poporului român. A apăra în acest mod familia în România, înseamnă totodată a contribui la apărea întregii civilizaţii europene creştine, care este astăzi la un moment de cumpănă.
Astfel că, vă invit să căutaţi in comuna sau orasul d-voastra persoanele responsabile cu strangerile de semnături si să completaţi tabelele necesare demarării acestui referendum.” scrie profesorul, pe pagina sa de facebook.
In judetul Vaslui s-au strans peste 40.000 semnaturi, iar campania se va incheia pe 22 ianuarie.