M.A.I – Cod Portocaliu și Galben de viscol în 23 de județe

FreshNews

harta
Atenţie, la ora 20 intră în vigoare Cod Portocaliu de viscol în 11 judeţe şi capitală şi Cod galben în alte 12 judeţe!
Dacă este necesar să călătoriţi,Ministerul Transporturilor vă pune la dispoziţie numărul 021.9360, portalul http://213.177.10.50:6060/itn/drumuri.asp şi dispeceratele http://goo.gl/3a0kba pentru informaţii despre starea drumurilor.
În contextul avertizărilor de Cod Galben și Portocaliu, prin care sunt prognozate intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol, valabile de astăzi, de la ora 20.00 și până duminică la ora 20.00, recomandăm cetățenilor, pentru siguranța lor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, dar dacă, totuși, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).
Nu în ultimul rând, este important să se urmărească buletinele meteorologice și recomandările autorităţilor.
Peste 4.000 pompieri cu 600 mijloace tehnice specifice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităţilor administrației publice locale și populației din județele aflate sub coduri meteorologice. Totodată, la intrarea în vigoare a avertizării de Cod Portocaliu, la nivelul celor 11 inspectorate pentru situații de urgență din județele vizate, vor fi activate grupele operative şi va fi asigurată rezerva de personal, pentru intervenţia imediată.