Profesoara “Hello Kitty”, avansatã “în grad”

FreshNews

Profesoara de engleza Diana-Mirabela Patriche a devenit celebra in toata Romania in urma cu patru luni, dupa ce a aparut intr-un viral balbaindu-se tocmai in limba pe care o preda.
La vremea respectiva, tanara preda engleza la clasele I-IV la scoala primara din Hreasca, din judetul Vaslui. Ea a ajuns faimoasa pentru sintagma "Hello Kitty", dar si pentru alte cateva replici memorabile. De pilda, la intrebarea “Cati copii aveti in clasa?”, a raspuns “Twenty children in four class si fifteen intr-a doua, first class”.
Desi filmuletul a facut inconjurul tarii si cu siguranta a fost vazut si de superiorii ei, Diana nu numai ca nu a fost inlaturata din invatamant, dar s-a ales si cu o promovare, primind catedra pentru clasele V-VIII din comuna Coroiesti. Si, implicit, bani mai multi! Dar asta nu e tot...
A luat 5.75 la examen!
"Hello Kitty" a dat examenul de titularizare la limba si literatura romana, iar nota obtinuta este de-a dreptul halucianta: 5.75.
Explicatia? "Daca profesorul s-a prezentat la examenul de titularizare si a obtinut o nota mai mare de 5, noi nu putem sa ne opunem ca acesta sa nu ocupe unul din posturile vacante. Profesoara Diana-Mirabela Patriche a avut inspectie tematica. A avut toate documentele in regula, lectia pregatita", explica inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta, pentru cotidianul Vremea Noua.
Claudiu Stan