MINISTRUL EDUCATIEI, DESPRE SALARIILE PROFESORILOR DIN ROMANIA

FreshNews

adrian-curaj
Noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, are incredere in capacitatea Romaniei de a se dezvolta si spera sa nu ramana ancorata in spatiul salariilor mici.
Romania nu trebuie sa ramana ancorata in spatiul salariilor mici, este de parere ministrul Educatiei, Adrian Curaj.
„Eu cred in capacitatea Romaniei de a se dezvolta. (…) Cu siguranta nu vrem sa ramanem ancorati in spatiul acesta al salariilor mici si al unei piete a fortei de munca, axata low cost. Nu e pentru Romania. Poate pentru un timp va mai fi, dar eu sunt convins ca se va intampla ceva deosebit. Trebuie sa ii pregatim (pe copii — n.r.)”, a declarat Adrian Curaj, noul ministru al Educatiei.
Curaj a subliniat ca unul dintre elementele foarte importante este personalizarea, educatia centrata pe copil, astfel incat acesta sa nu ramana in afara sistemului, ci sa fie modelat in asa fel incat sa isi atinga potentialul maxim. Noul ministru a subliniat ca birocratizarea si incarcarea administrativa reprezinta o presiune pentru cadrele didactice, care ar trebui sa se concentreze pe oferirea unei educatii personalizate.
Acesta mai spune ca importanta unor proiecte „superbe” realizate de societatea civila, adaugand ca inovarea in educatie este foarte importanta. Adrian Curaj a apreciat ca a oferi sanse egale tinerilor inseamna educarea lor, astfel incat sa le fie potentate aptitudinile naturale, transformandu-le in abilitati si competente.
„Eu cred ca este extrem de important spatiul acesta, invatamant profesional si tehnic, inclusiv cel in sistem dual si va rog, credeti-ma, este atat de important sa ne gandim, la invatamantul tehnic tertiar non-universitar. Sunt sute de mii de oameni (…) care nu au bacalauratul. Ei nu trebuie sa fie la sfarsitul existentei lor, trebuie sa le dam o sansa. (…) Este tertiar, non-universitar si inseamna sansa de a ajunge cu pregatire foarte buna pe piata muncii”, a spus Adrian Curaj.