ÎNFIORĂTOR - Câţi jihadişti trebuie să VIOLEZE o femeie pentru a deveni musulmană


statul islamic

FreshNews

Detalii înfiorătoare despre modul în care sunt tratate femeile capturate de Statul Islamic. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării Stat Islamic o violează, a povestit o tânără care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, relatează CNN, potrivit Mediafax.

Noor a devenit sclavă după ce gruparea Stat Islamic a atacat satul său din provincia irakiană Sinjar. Tânăra în vârstă de 22 de ani a declarat că militantul care a capturat-o a violat-o, dar nu înainte de a încerca să se justifice.
"Mi-a arătat o scrisoare şi a spus că aceasta arată că orice femeie capturată va deveni musulmană dacă zece luptători SI o violează. (Pe scrisoare) figura steagul Statului Islamic şi o fotografie a (liderului grupării) Abu Bakr al-Baghdadi", a povestit femeia. După ce a violat-o, luptătorul a dat-o altor 11 prieteni, care de asemenea au agresat-o sexual.

Pe teritoriul controlat de gruparea Stat Islamic, femeile yazidi pot fi cumpărate şi vândute pe bani, în schimbul armelor sau chiar oferite cadou. Gruparea jihadistă a făcut din viol şi sclavie parte din religia sa. "Luptătorii SI ne-au spus că acesta este ordinul lui Abu Bakr al-Baghdadi şi trebuie să îl execute", a explicat Noor.
În revista sa online în limba engleză, Dabiq, gruparea Stat Islamic îşi justifică brutalitatea faţă de credincioşii yazidi. "Aservirea familiilor necredincioşilor şi transformarea femeilor lor în concubine este un aspect al sharia (legea islamică-n.r.) pe care, dacă cineva îl neagă sau îl ironizează, ar nega sau ironiza versetele Coranului şi învăţăturile profetului". Dar teologii din lume susţin că acţiunile grupării SI nu au nicio legătură cu islamul.