Droguri în şcoli: 11 tineri din Bârlad şi Vaslui trimişi în judecată pentru trafic de stupefiante şi deţinere pentru consum

FreshNews

Droguri în şcoli: 11 tineri din Bârlad şi Vaslui trimişi în judecată pentru trafic de stupefiante şi deţinere pentru consum

Nu mai puţin de 11 tineri, foşti şi actuali elevi a unor licee din Bârlad şi Vaslui, au fost trimişi în judecată de procurorii de la Crimă Organizată, fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc, trafic cu etnobotanice şi deţinere de droguri pentru consum propriu.

Astăzi judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus începerea cercetării judecătoreşti, constatând  legalitatea probelor administrate de procurori în timpul urmăririi penale: interceptări telefonice, mărturii ale consumatorilor, martori în dosar. Cei 11 tineri au fost monitorizaţi timp de mai multe luni de poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate. Prudenţi, traficanţii deţineau cantităţi mici de droguri pe care le comercializau consumatorilor din Vaslui şi Bârlad, majoritatea elevi de liceu. De altfel, parte dintre tinerii inculpaţi sunt la rândul lor liceeni. Drogurile erau ambalate în pliculete şi vândute cu sume cuprinse între 10 şi 50 de lei doza. Unul dintre cei 11 tineri a mai fost implicat într-un scandal cu trafic de droguri, anul trecut. Octavian Radu, elev la Liceul ”Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad a fost condamnat la sfârşitul anului trecut la opt luni de închisoare cu suspendare tot pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri şi deţinere de droguri pentru consumul propriu, în prezent acesta aflându-se în perioada de supraveghere.   Atunci, tânărul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, colaborând cu organele de anchetă. De această dată, majoritatea tinerilor s-au prevalat de dreptul la tăcere. 

Grupul traficanţilor 
Manolache Andrei - judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, detinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc si mare risc şi efectuarea fără drept de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice). 
Anton Cristian – Marian, judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, detinere fara drept in vederea consumului de droguri de risc si mare risc, precum şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 Ionaşcu Bogdan, trimis în judecată în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc 
Chiriac Răzvan – Cosmin, judecat pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc. 
Cozma Alexandru, trimis în judecată în stare de libertate, pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc, precum şi efectuarea fără drept de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 
Ciocîrlan Adrian – Marcelo, judecat pentru comiterea infractiunilor detrafic de droguri de risc şi detinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc. 
Radu Octavian, trimis în judecată în stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de trafic de droguri de risc Ghimpu Stefan – Alexandru, , trimis în judecată în stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de deţinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc. 
Obreja Alin – Iulian, trimis în judecată în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept în vederea consumului de droguri de risc.