EXCLUSIV Premierul şi-a falsificat CV-ul. Preşedintele Universităţii din Catania: Victor Ponta nu a făcut niciun master la Universitatea Catania

FreshNews

EXCLUSIV Premierul şi-a falsificat CV-ul. Preşedintele Universităţii din Catania: Victor Ponta nu a făcut niciun master la Universitatea Catania
"Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră", este răspunsul trimis de Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia, la solicitarea ziarului "Adevărul".

UPDATE 19.00: Universitatea din Catania a oferit cotidianului "Adevărul" şi o completare la răspunsul în care spunea că Victor Ponta nu a urmat cursuri de master la această instituţie. În această precizare, trimisă chiar din cauza scandalului existent în România,  Biroul de Presă spune ceea ce dezvăluise premierul: a fost doar un “corso di perfezionamento” (curs de perfecţionare). Program de master, aşa cum a explicat preşedintele Universităţii din Catania, nu a făcut. Până la această oră, biroul de presă al Guvernului nu ne-a răspuns la întrebarea cheie: De ce a trecut Victor Ponta în CV, timp de ani de zile, existenţa unui master pe care nu l-a urmat niciodată. UPDATE  Nici premierul Victor Ponta şi nici Biroul de presă al Guvernului nu au răspuns până la această oră cererii cotidianului "Adevărul" de a lămuri absenţa masterului de la Catania, master care a figurat ani de zile în CV-ul său, dar care n-a fost niciodată absolvit. Deşi nu a răspuns solicitării noastre, Ponta a publicat pe blogul personal un răspuns în care spune că a făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, curs finalizat cu o diplomă. Diploma, pe care a trimis-o şi cotidianului "Adevărul", arată că premierul a absolvit un curs de formare avansată, cee ace este cu totul altceva faţă de un master, cum a scris el în CV şi cum a putut citi toată lumea în CV-ul său valabil înainte de 19 iunie 2012. 

Victor Ponta şi-a falsificat CV-ul, dovedeşte răspunsul primit de la prestigioasa Universitate din Catania. Reamintim că timp de 12 ani, în CV-ul premierului Victor POnta a figurat un master în drept penal internaţional pe care l-ar fi făcut între martie şi iunie 2000, la Universitatea Catania, Italia. Acest master a dispărut suspect din CV-ul premierului, imediat după izbucnirea scandalului plagiatului. La numai o zi după ce revista ştiinţifică "Nature" dezvăluia că lucrarea de doctorat "Curtea Penală Internaţională" este copiată din mai multe lucrări ale altor autori, Ponta a şters din CV masterul din Catania. A schimbat până şi CV-urile mai vechi, de exemplu pe cel afişat pentru legislatura 2004 - 2008. Premierul Victor Ponta a explicat presei că a şters masterul din Catania, deoarece a dorit să păstreze în CV doar ceea ce îi "cere legea pentru a fi prim-ministru".