Ce li se pregateste parlamentarilor


parlament

FreshNews

Atat PSD cat si PNL vorbesc tot mai mult in ultima vreme despre nevoia unei reforme parlamentare. Ambele tabere sustin ca ar avea proiecte gata facute pentru a apropia institutia de cetatean.
Nici social-democratii, nici liberalii nu au dezvaluit insa oficial ce masuri vor lua pentru a imbunatati imaginea Parlamentului, pentru a-i transparentiza activitatea, dar si pentru a-i-o eficientiza.
Surse politice au dezvaluit ca una dintre metodele prin care ar putea fi imbunatatita activitatea parlamentara este 'profesionalizarea' parlamentarilor. Multi deputati si senatori aflati la primul mandat, sau poate chiar la al doilea, nu cunosc procedurile parlamentare, regulamentul si statutul parlamentarilor. De aceea o propunere care ar veni in ajutorul acestora sunt cursurile pentru parlamentari.
La inceput de mandat, noii deputati si senatori ar putea fi 'scoliti' chiar in cadrul Parlamentului pentru a intelege exact care sunt atributiile lor si cum trebuie sa si le exercite.
Sistemul de votare s-ar putea schimba si el. Totul ar urma sa devina electronic, inclusiv in comisiile parlamentare. Pana si prezenta s-ar putea consemna prin semnatura electronica.